Potjetoe

Potje Toe is gevestigd aan de Amsteldijk Noord, midden in het Amstellandgebied. Een aantal jaar geleden besloten Ennie en Christien de overvloedige oogst uit hun tuin te gaan verwerken en er lekkere dingen van te maken.
Vanaf het voorjaar staat de tuin vol met eetbare bloemen en planten: paardenbloemen, meidoornbloesem, vlierbloesem, hondsdraf. En later in het jaar levert de tuin allerlei vruchten: appels, peren, bramen, frambozen, zwarte bessen, kweeperen, vlierbessen, walnoten, moerbeien en druiven. Als er geen voorraad is in eigen tuin gaan de dames op pad om in het bos en de polder te zoeken naar bessen, noten en planten die ze kunnen gebruiken bij het maken van al die lekkere dingen. Als er geen voorraad is in eigen tuin gaan ze op pad om in het bos en in de polder te zoeken naar bessen, noten, planten die we kunnen gebruiken bij het maken van al die lekkere dingen.
Het resultaat: overheerlijke sappen, siropen, jams, chutneys, potjes honing, membrillo, wijn en likeur en suikervrij sap, eigenlijk te veel om op te noemen. Ook maken ze verse pesto van daslook of zevenblad waar de walnoten uit de tuin in verwerkt worden.
Alles wordt gemaakt op natuurlijk basis, zonder extra toevoegingen. Kortom (h)eerlijke, biologische producten uit het Amstelland.

Kom zeker een keertje op bezoek in de winkel aan huis. De winkel is open op zaterdag tot en met dinsdag tussen 10:00 en 16:00 uur.