Imkerij De ronde hoep

In navolging van opa Groen nam zoon Herman het stokje over. Eerst in 1972 als Imkerij L. Groen & Zn, later omgedoopt tot Imkerij De Ronde Hoep. De liefde voor de bij was hem met de paplepel ingegoten en waar het in de beginjaren begon met een aantal potjes honing die onder vrienden en familie werd verdeeld, groeide het steeds meer uit tot een echte ´bijen-business’. Het aantal kasten groeide gestaag en naast honing werden er bijenproducten verkocht als honingzeep, propolis producten, stuifmeel en koninginnengelei.


De doorbraak kwam na de ontwikkeling van een honing kruidenwijn met de naam Ambrosia die uitgroeide tot een grote hit met vele trouwe fans. De productie van Ambrosia mondde uit in een professioneel bottelbedrijf waar naast Ambrosia miljoenen flessen drank werden gebotteld.
Om het imkeren wat interessanter te maken is ook met het telen van koninginnen begonnen, een heel andere tak van sport. Het bevruchten van de koninginnen vindt plaats op het (schier)eiland Marken, alwaar Herman samen met Pierre de Koning van Imkerij Honing van de Koning een stukje land bezit waar deze activiteit plaats vindt.


Imkerij De Ronde Hoep is gelegen aan een zijriviertje van de Amstel, de Bullewijk. Op deze locatie worden overigens geen bijen meer gehouden. De bijen staan op verschillende plekken in o.a. Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen. Maar bij de Ronde Hoep wordt wel de honing door Marion, de vrouw van Herman ‘geslingerd’ en opgepot. Aan de dijk staat een bijenkorf waar de verschillende soorten honing in staan. Het is een ‘zelfbediening’ voor de aanschaf van een pot heerlijke honing. Helaas hangt daar een prijskaartje aan, maar beter wat duurder en kwaliteit, dan niet te koop. Voor de honing die Herman en Pierre verkopen, vragen zij € 6,50 per pot van 500 gram. Ongeveer dezelfde prijs als voor een kopje koffie met gebakje, maar met een pot honing doe je veel langer en het is vele malen gezonder!