Historisch museum Amstelland

In hartje Ouderkerk aan de Amstel ligt Museum Amstelland, een regio museum waarin van alles te ontdekken valt over het Amstelland van vroeger. Er is een schat aan informatie en voorwerpen te vinden op het gebied van erfgoed, geschiedenis en aardrijkskunde. Kom bijvoorbeeld de originele bedstede bekijken of ervaar hoe we onze voeten droog houden, ook al ligt het maaiveld in Amstelland lager dan de rivier. het muezuem werkt met een vaste en lopende tentoonstellingen.

het museum beschikt eveneens over een bibliotheek. De boeken, rapporten e.d. wordne niet uitgeleend maar kunnen gebruikt worden in de studieruimtes van het museum.  Daarnaast beschikt het museum over enige duizenden foto's en prentbriefkaarten. 

Het museum is uitgebreid met een winkel, die tevens de ingang van het museum is. De museumwinkel kent vanzelfsprekend veel artikelen gelinkt aan de historie van Amstelland maar daarnaast kunt u er heel goed terecht voor een leuk cadeautje. De opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan het instandhouden van het museum.

Locatie

Kerkstraat 3-8
1191 JB Ouderkerk aan de Amstel
Bekijk op GoogleMaps

Contactgegevens

0204964365