Mijn Genoegen

Boerderij Mijn Genoegen is een beeldbepalend gebouw in Duivendrecht. Aan het eind van een monumentale oprijlaan prijkt de witte boerderij met zomerhuis. Prachtig gelegen nabij een veenweidegebiedje.

Mijn Genoegen stond bekend als een grote, rijke melkveeboerderij met veel land. De lommerrijke entree toont al de rijkdom van deze hoeve. Geheel volgens de traditie heeft ook Mijn Genoegen een winter- en een zomerhuis. Dat grote winterhuis kreeg in het voorjaar een stevige schoonmaakbeurt en bleef leeg staan, totdat de dagen gingen korten en de winter in aantocht was. Tegen die tijd trok de hele familie zich terug in het winteronderkomen.

Bij Mijn Genoegen is nog goed te zien als voorbeeld hoe alle negentien boerderijen die het dorp destijds kende, gescheiden waren van de Rijksstraatweg door het water. Je had toen overal van die karakteristieke poorten (hekken) en bruggetjes. Het Duivendrecht waar je de koeien hoorde loeien en in de verte het geklepper van de hoefijzers van de paarden klonk. Het land van Mijn Genoegen. De hoeve wordt nog bewoond.


De boerderij is opgenomen in de historische bordjeswandelroute.