Kunstgalerie Aboriginal-Art Amsterdam

Aboriginal Art Amsterdam is een galerie uit 2020, maar de eigenaren Guus Overkamp en zijn vrouw zijn verzamelaars sinds 1999. In de afgelopen 20 jaar hebben ze een aanzienlijke collectie kunstwerken opgebouwd uit de Central Desert, vooral uit de Utopia-regio. Wat hen zo gegrepen heeft aan Aboriginal Art is de puurheid en het verhaal.

“Australië is de enige plek op aarde met één van de oudste culturen (60.000 jaar) waar 200 jaar geleden de mensen nog in het Stenen Tijdperk leefden, letterlijk en figuurlijk. En waar in 1984 de laatste groep van 9 personen uit de woestijn kwam om contact te maken met de 21e eeuw. Wij kunnen nu nog communiceren en kennis nemen van hoe onze verre voorouders geleefd hebben. En toen de Aboriginals in 1970 op doek zijn gaan schilderen en ons een klein inkijkje gaven in hun erfgoed, zonder dat zij ooit een schilderij van wie ook hadden gezien, is dit de laatste authentieke culturele uiting wereldwijd.”

Regelmatig zijn er nieuwe exposities en vernissages. En wordt u verliefd op een kunstwerk, dan koopt u het toch gewoon!?

Openingstijden galerij
Woensdag – Zaterdag
12:00 – 17:00
en op afspraak

 

Locatie

Kerkstraat 31
1191JD Ouderkerk aan de Amstel
Bekijk op GoogleMaps