Zeilen op de Ouderkerkerplas

Aan de noordoever van de Ouderkerkerplas  ligt het onderkomen van de Watersportvereniging Ouderkerkerplas.  In 1990 richtten een aantal enthousiaste surfers uit Ouderkerk aan de Amstel en omgeving de Surfvereniging Ouderkerkerplas op. De vereniging groeide al snel en een gebouwtje aan de oevers van de Ouderkerkerplas werd hun clubhuis. Begin 2010 nam een aantal ouders uit Ouderkerk het initiatief om zeillessen te gaan organiseren voor de jeugd op de Ouderkerkerplas. Dit mondde uit in de oprichting van Zeilclub Ouderkerkerplas.

De samenwerking tussen beide verenigingen beviel zo goed, dat in oktober 2010 de leden van beide verenigingen besloten om gezamenlijk verder te gaan als Watersportvereniging Ouderkerkerplas. Een nieuwe watersportvereniging aan de Ouderkerkerplas was geboren! Al snel werden plannen gemaakt voor de bouw van een nieuw modern clubgebouw op de locatie van het oude clubhuis van de surfvereniging. In 2012 werd het nieuwe clubgebouw door de vereniging in gebruik genomen.


Watersportvereniging Ouderkerkerplas (‘WVOP’) is in korte tijd uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met rond de 500 leden uit de gemeente Ouder-Amstel en regio (Amsterdam, Amstelveen, Abcoude).
De vereniging organiseert zeil- en surflessen voor zowel jeugd als volwassenen en watersportkampen in de vakantieperiodes. Daarnaast kan er gezeild- en gesurfd worden in recreatief en wedstrijdverband. Plezier in zeilen en surfen staat voorop.

Vanaf half oktober tot half april is de Ouderkerkerplas gesloten in verband met overwinterende vogels.

Locatie

Aan de wind 9
1191 GE Ouderkerk aan de Amstel
Bekijk op GoogleMaps

Contactgegevens

https://wvop.nl/info-zeilen