Roeien

De rivier de Amstel is uitermate geschikt om te roeien. De beroemde Head of the River roeiwedstrijd vindt hier elk jaar plaats. Vanuit Amsterdam voert de Amstel je langs het monument van Rembrandt, neergezet op zijn geliefde plek, waar hij de sfeer van de omgeving probeerde te tekenen.

Je laveert langs de drie overgebleven buitenplaatsen Amstelrust, Wester-Amstel en Oostermeer, ooit de ‘lustwarande aan de Amstel’. Waar je ook begint of eindigt, de kronkelende rivier geeft je zicht op de eeuwenoude polders Over-Amstel en Ronde Hoep. Een deel van de geschiedenis is bewaard gebleven en roept herinneringen op aan die mooie oude tijd.

Ook in de Ouderkerkerplas en de Gaasperplas kun je roeien. Er is een boothelling om je boot gemakkelijk in het water te laten glijden. Op de plassen is het lekker rustig, want motorboten zijn verboden.

Wilt u zich aansluiten bij een roeivereniging? Roei-, zeil- en kanovereniging De Amstelgeuzen is een kleine maar zeer enthousiaste watersportvereniging in Ouderkerk aan de Amstel, opgericht in 2009. De Amstelgeuzen is gevestigd achter de Plus-supermarkt, bij het Haventje.

De Amstelgeuzen is een gezellige club met leden in de leeftijdscategorie vanaf 40 - 80 jaar. Niet zo gek, want roeien is een sport die je tot op hoge leeftijd kunt blijven doen! Bij De Amstelgeuzen gaat het vooral om lekker bewegen op het water in een goede en gezellige sfeer. Er zijn brede en stabiele boten voor 3 en 5 personen, waar je goed in - en uitstapt. De Geuzen roeien het hele jaar door wanneer het weer dat toelaat. Er zijn gedurende het hele jaar wekelijkse roei-instuifmomenten voor leden. Ook buiten de trainings-en instuifuren kunnen leden met de boten het water op. En door het jaar heen worden er toertochten georganiseerd zoals de Ronde Hoeptocht .