Ouderkerk aan de Amstel, het Hart van Amstelland (12 km)

De wandelroute vanuit Ouderkerk aan de Amstel begint op de alleroudste plek van Amstelland en voert je door een historisch landschap. Geniet van de ruimte en de rust. Ouderkerk zelf – vroeger Amestelle - is meer dan 1000 jaar oud en was in de middeleeuwen het bestuurlijke en religieuze hart van Amstelland. Ouderkerk is minstens 200 jaar ouder dan Amsterdam. De route bestaat uit twee delen: eerst komen het oude centrum van
Ouderkerk en de Amstel aan bod en ga je langs de Bullewijk naar de Ouderkerkerplas. Het tweede deel loopt via het vogelparadijs Landje van Geijsel en langs de Bullewijk terug naar het dorp.

Ochtendarrangement (prijs: €21,95 p.p.)
Middagarrangement (prijs €27,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
Koffie en gebak bij de Pannenkoeken- en poffertjessalon
Soep bij Aan de Plas
Lunch bij Pannenkoeken- en poffertjessalon

Voor het middagarrangement is het start- en vertrekpunt aan de Plas.

Historisch museum Amstelland

Museum Amstelland is het regio museum waarin je van alles kunt ontdekken over het Amstelland van vroeger.

Bakker Out

Ambachtelijke brood- en banketbakkerij sinds 1897, met tearoom en terras aan de Amstel. Uitgebreid assortiment aan brood, taarten en patisserie.

Amstelkerk

De Amstelkerk is op 13 augustus 1775 in gebruik genomen en ligt in een oeroud en veelbewogen deel van het dorp Ouderkerk aan de Amstel.

Beth Haim, Joodse begraafplaats

Beth Haim is één van de oudste nog gebruikte Portugees-Joodse begraafplaatsen ter wereld

De Haegh

De Haegh, een eeuwenoude hoeve aan de Dorpsstraat in hartje Ouderkerk aan de Amstel

Café De Vrije Handel

Café onder de rook van Amsterdam. Schuif aan voor een kop koffie, een vers getapt biertje, lunch- of avondkaart of geniet op het (verwarmd) terras.

Pannenkoeken en poffertjessalon

Heerlijke pannenkoeken en ambachtelijk gebakken poffertjes in diverse smaken en toppings. E-bike/chopper verhuur mogelijk voor verschillende tours

Landje van Geijsel

Het landje van Geijsel ligt bij Ouderkerk aan de Amstel vlakbij de A9 en de Ouderkerkerplas en is een echt vogel El Dorado.

Ouderkerkerplas

De Ouderkerkerplas is een recreatie- en natuurgebied ten zuidoosten van Ouderkerk aan de Amstel.

Aan de Plas

Strandpaviljoen aan de Ouderkerkerplas. Jong en oud genieten van heerlijk eten en drinken binnen of op het terras aan het mooiste strand van het dorp.

De Voetangel

Restaurant de Voetangel, gelegen in het polderlandschap, met zonnig terras aan de Amstel. Een plek waar u heerlijk en ongedwongen kunt eten en drinken

Kerkbrug

Karakteristieke houten ophaalbrug over de Bullewijk, die de kern van het dorp Ouderkerk aan de Amstel verbindt met polder "De Ronde Hoep".

Urbanuskerk Ouderkerk

De Sint-Urbanuskerk is een rooms-katholieke kerk van 1867 in Ouderkerk aan de Amstel. De kerk ligt aan de rand van de polder de Ronde Hoep.