Historische wandelroute Duivendrecht (4km)

De bordjes-wandelroute geeft op historisch interessante plaatsen in Duivendrecht een inkijkje in de geschiedenis van Duivendrecht.  De route is met terugwandeling ongeveer vier kilometer lang en laat de historische gebouwen in het dorp onder de rook van Amsterdam zien. De route begint bij de Sint Urbanuskerk bij het kerkplein aan het Duivendrechtstation en eindigt aan de kade bij de grens van Amsterdam en Diemen. Op alle gebouwen en gebieden van de route staan bordjes met informatie. De route is met een gids maar ook individueel te lopen.

De gratis wandelroutebeschrijving kunt u opvragen in het Dorpshuis (Dorpsplein 60 te Duivendrecht), in café Brugzicht en eetcafé Lotgenoten, beide gelegen aan de Rijksstraatweg. Voor meer informatie kunt u terecht bij: Jo Blom, telefoon (06) 44 121 801.

Mijn Genoegen

Boerderij Mijn Genoegen is een beeldbepalend gebouw in Duivendrecht. Aan het eind van een monumentale oprijlaan prijkt de witte boerderij met zomerhuis. Prachtig gelegen nabij veenweidegebiedje.

Urbanuskerk Duivendrecht

De Sint-Urbanuskerk is een van de twee kerken in Duivendrecht. De rooms-katholieke kerk is in 1878 opgetrokken in Neoromaanse stijl.

Antoniushoeve

De Antoiniushoeve staat naast de Uranbuskerk aan de Rijksstraatweg en dateert uit 1889.

Wintershoven

'Winters Hoven', voorheen 'Sophia's hoeve' is gebouwd in 1883. De eerste steen is gelegd door Johannes van Klooster. Rijksmonument in 2003.

Eetcafé lotgenoten

Restaurant in Duivendrecht met seizoensspecialiteiten zoals verschillende wildgerechten. Gratis parkeergelegenheid.