Benningroute (2,2km)

 In en rond Ouderkerk aan de Amstel lopen een 3-tal rondwandelingen van de ANWB, de Dorpsroute, de Amstelzijderoute en de Benningroute, deze drie routes, met elk een historisch karakter, lopen door het centrum, langs de Amstel of door de weilanden van Ouderkerk aan de Amstel en lopen het meest over verharde paden. 
 

De Benningroute begint op het plein in de Kerkstraat waar parkeergelegenheid is, hier staat ook een informatiebord over de route en de historie van Ouderkerk aan de Amstel. De route wordt aangegeven d.m.v. richtingsborden en is daardoor makkelijk te lopen. 
Van de Dorpsstraat gaat de route langs o.a. de Koningin Julianalaan, historische boerderijen zoals de Haegh en Amstelbogt. en de Portugees-Joodse begraafplaats Beth Haim, de Ronde Hoep en de Achterdijk naar de oude dorpskern in de Kerkstraat. Hier is bakkerij Out, de oude ophaalbrug, de diaconessehuisjes en museum Amstelland. In totaal 10 historische plaatsen, elk met een bord met historische toelichting.​

Het is ook mogelijk om de drie routes te combineren, waardoor er een wandeling ontstaat met een lengte van ruim 7 km. Het boekje met de routebeschrijvingen is te koop bij Bakkerij Out en boekhandel Sprey.  

Het is echter ook mogelijk onder leiding van een gids te wandelen. 
Neem dan contact op met het Museum Amstelland van waaruit de wandelingen georganiseerd worden. 
​Telefoon: 020 496 43 65 of e-mail: wandelingen@museumamstelland.nl  

Kantoorboekhandel Sprey

De fijne boekwinkel net buiten Amsterdam. Ook de winkel voor kantoorartikelen, schoolspullen en cadeaus.

Bakker Out

Ambachtelijke brood- en banketbakkerij sinds 1897, met tearoom en terras aan de Amstel. Uitgebreid assortiment aan brood, taarten en patisserie.

De Haegh

De Haegh, een eeuwenoude hoeve aan de Dorpsstraat in hartje Ouderkerk aan de Amstel

Diaconiehuisjes

Een rij huisjes aan de Kerkstraat, gebouwd in 1733 door de hervormde diaconie voor arme weduwen en bejaarden.

Kerkbrug

Karakteristieke houten ophaalbrug over de Bullewijk, die de kern van het dorp Ouderkerk aan de Amstel verbindt met polder "De Ronde Hoep".

Beth Haim, Joodse begraafplaats

Beth Haim is één van de oudste nog gebruikte Portugees-Joodse begraafplaatsen ter wereld

Amstelbocht

Schaats- en skeelerbaan voor jong en oud. Skeeleren kan het hele jaar, schaatsen als het vriest.