Amstelzijderoute (2,7km)

In en rond Ouderkerk aan de Amstel lopen een 3-tal rondwandelingen van de ANWB, de Dorpsroute, de Amstelzijderoute en de Benningroute, deze drie routes, met elk een historisch karakter, lopen door het centrum, langs de Amstel of door de weilanden van Ouderkerk aan de Amstel en lopen het meest over verharde paden.

De Amstelzijderoute start bij de Amstelkerk in het centrum van Ouderkerk. Hier staat ook een informatiebord over deze route en de historie van Ouderkerk aan de Amstel. De route wordt aangegeven d.m.v. richtingsborden en is daardoor makkelijk te lopen.  De eerste stop is bij het ponthaventje in de Brugstraat. Ook kom je langs het Jagershuis. Hier bevindt zich de driesprong van waterwegen. Tenslotte loopt u langs de kruitfabriek en eindigt u bij Elsenhove, een kinderboerderij.

Het is ook mogelijk om de drie routes te combineren, waardoor er een wandeling ontstaat met een lengte van ruim 7 km. Het boekje met de routebeschrijvingen is te koop bij Bakkerij Out en boekhandel Sprey.

Het is echter ook mogelijk onder leiding van een gids te wandelen.
Neem dan contact op met het Museum Amstelland van waaruit de wandelingen georganiseerd worden.
​Telefoon: 020 496 43 65 of e-mail: wandelingen@museumamstelland.nl

Kantoorboekhandel Sprey

De fijne boekwinkel net buiten Amsterdam. Ook de winkel voor kantoorartikelen, schoolspullen en cadeaus.

Bakker Out

Ambachtelijke brood- en banketbakkerij sinds 1897, met tearoom en terras aan de Amstel. Uitgebreid assortiment aan brood, taarten en patisserie.

Historisch museum Amstelland

Museum Amstelland is het regio museum waarin je van alles kunt ontdekken over het Amstelland van vroeger.

Amstelkerk

De Amstelkerk is op 13 augustus 1775 in gebruik genomen en ligt in een oeroud en veelbewogen deel van het dorp Ouderkerk aan de Amstel.

Jagershuis

Een schitterend monumentaal pand, gelegen direct aan het water en deel van het beschermd dorpsgezicht Ouderkerk aan de Amstel

Beth Haim, Joodse begraafplaats

Beth Haim is één van de oudste nog gebruikte Portugees-Joodse begraafplaatsen ter wereld