Rondje Zuidoost varen

Vaarroute van 25 km langs dorpjes als Ouderkerk aan de Amstel en Abcoude. Totale vaartijd: 3:35 uur

Voor een landelijke route is een rondje rondom Zuidoost een uitstekende keuze. Je komt langs pittoreske dorpjes als Ouderkerk aan de Amstel en Abcoude, waar het heerlijk aanleggen is voor een borrel of een hapje, terwijl het uitzicht onderweg nergens gaat vervelen. Landelijke paleizen en boerderijen uit vervlogen tijden schuiven langs de oevers voorbij. Aan de dijkjes van het lommerrijke Gein deden schilders als Piet Mondriaan, Simon Maris en Maurits van der Valk graag inspiratie op.

 

't Pontje Jan Coevertveer

Het Pontje is een prachtige traditie, die iets levendigs geeft aan Ouderkerk aan de Amstel.

De Voetangel

Restaurant de Voetangel, gelegen in het polderlandschap, met zonnig terras aan de Amstel. Een plek waar u heerlijk en ongedwongen kunt eten en drinken

Café restaurant Heisa

Café Restaurant Heisa combineert Mediterrane gezelligheid met Hollandse nuchterheid. Verwacht geen klassiek gedekte tafels. Heisa is druk en levendig!

Loetje aan de Amstel

Loetje heeft een divers menu maar staat vooral bekend om zijn malse biefstuk, gebakken en geserveerd in echte Loetje jus met wit brood, friet en sla!

Brasserie Paardenburg

Restaurant met Franse klassiekers op de menukaart. Relaxed terras aan de Amstel en een prachtige tuin achter. Parkeeradres: parkeerslag, Amstelveen

Ron Gastrobar Indonesia

Restaurant van meester kok Ron Blaauw. Geen poespas en pretenties, maar ongedwongen en culinair genieten van de Indonesische keuken.

Molen de Zwaan

Molen de Zwaan is een historische poldermolen in het Nederlandse Ouderkerk aan de Amstel.

Molen de Riekermolen

De Riekermolen is een poldermolen aan de Kalfjeslaan in de buurt van Amstel.

Molen vanTwisk

De molen van Twisk is een afgeknotte windmolen uit 1722. De molen is bewoond.

Boutique hotel Villa Oldenhoff

Bed and Breakfast midden in de polder. Zes grote hotelkamers mei eigen kitchenette, badkamer en toilet. Daarnaast 2 suites gelegen boven de stallen

De Oude Smidse

Restaurant met terras aan het water. Heerlijk à la carte lunch of diner. Borrelen met hapjes en fingerfood aan de bar is ook mogelijk. Gratis parkeren

Historisch museum Amstelland

Museum Amstelland is het regio museum waarin je van alles kunt ontdekken over het Amstelland van vroeger.

Beth Haim, Joodse begraafplaats

Beth Haim is één van de oudste nog gebruikte Portugees-Joodse begraafplaatsen ter wereld

Potjetoe

De tuin van PotjeToe levert (h)eerlijke, biologische producten uit het Amstelland. Alles lokaal en vers bereid. Winkel aan huis.

Gezellenhuis

Het Gezellenhuis is een buurthuis en richt zich op het Amstelland en met name op de bewoners van het dorp Ouderkerk.

Bakker Out

Ambachtelijke brood- en banketbakkerij sinds 1897, met tearoom en terras aan de Amstel. Uitgebreid assortiment aan brood, taarten en patisserie.

Boutique hotel de Witte Dame

Boutique hotel voor slapen, eten en recreatie. Ook beschikt hotel de Witte Dame over een heerlijk terras om bij mooi weer van zon en uitzicht te genieten.

Kerkbrug

Karakteristieke houten ophaalbrug over de Bullewijk, die de kern van het dorp Ouderkerk aan de Amstel verbindt met polder "De Ronde Hoep".

Westeramstel

Dit is een van de mooiste plekjes aan de Amstel van het groenen Amstelland. Hier kunt u in een oase van rust genieten van cultuur, natuur en historie.

Imkerij De ronde hoep

Imkerij de Ronde Hoep verkoopt zelfgemaakte pure honing van hun eigen bijen.

Landje van Geijsel

Het landje van Geijsel ligt bij Ouderkerk aan de Amstel vlakbij de A9 en de Ouderkerkerplas en is een echt vogel El Dorado.

Boerderij Klarenbeek

Zorgboerderij aan de Amstel. Zelfgekweekte groenten en fruit worden in de winkel verkocht. De theetuin is een mooie plek om te genieten van de rust.