Heen en weertje Amstel

Vaarroute van 37,8 km. Totale tijd: 5u24min

Maximale doorvaarthoogte: 256cm

De evenementensteiger in Uithoorn (sinds mei 2015 officieel in gebruik), is de uitgelezen plek om even aan te meren en uit te rusten. Genoeg fijne winkels, restaurants en cafés in de buurt. Maar op de route ligt nog veel meer schoons op je te wachten. Ouderkerk en Nes aan de Amstel nodigen uit voor een langer bezoek dan een korte tussenstop. Gelukkig zijn er aanlegplaatsen genoeg.

Pluktuin Amstelveen

Deze sier-, pluk en theetuin is de moeite waard om te bezoeken. Het hele jaar door is de tuin open voor bezoek. Er is een speeltuin voor de kinderen.

De Oude Smidse

Restaurant met terras aan het water. Heerlijk à la carte lunch of diner. Borrelen met hapjes en fingerfood aan de bar is ook mogelijk. Gratis parkeren

Bakker Out

Ambachtelijke brood- en banketbakkerij sinds 1897, met tearoom en terras aan de Amstel. Uitgebreid assortiment aan brood, taarten en patisserie.

Ron Gastrobar Indonesia

Restaurant van meester kok Ron Blaauw. Geen poespas en pretenties, maar ongedwongen en culinair genieten van de Indonesische keuken.

Loetje aan de Amstel

Loetje heeft een divers menu maar staat vooral bekend om zijn malse biefstuk, gebakken en geserveerd in echte Loetje jus met wit brood, friet en sla!

Café restaurant Heisa

Café Restaurant Heisa combineert Mediterrane gezelligheid met Hollandse nuchterheid. Verwacht geen klassiek gedekte tafels. Heisa is druk en levendig!

Brasserie Paardenburg

Restaurant met Franse klassiekers op de menukaart. Relaxed terras aan de Amstel en een prachtige tuin achter. Parkeeradres: parkeerslag, Amstelveen

Westeramstel

Dit is een van de mooiste plekjes aan de Amstel van het groenen Amstelland. Hier kunt u in een oase van rust genieten van cultuur, natuur en historie.

Molen de Zwaan

Molen de Zwaan is een historische poldermolen in het Nederlandse Ouderkerk aan de Amstel.

Molen vanTwisk

De molen van Twisk is een afgeknotte windmolen uit 1722. De molen is bewoond.

Molen de Riekermolen

De Riekermolen is een poldermolen aan de Kalfjeslaan in de buurt van Amstel.

Potjetoe

De tuin van PotjeToe levert (h)eerlijke, biologische producten uit het Amstelland. Alles lokaal en vers bereid. Winkel aan huis.

Veerdienst Nessersluis

Kabelveerdienst in Nessersluis die verbinding vormt tussen de Amsteldijk-Zuid bij Nes a/d Amstel en de Veldweg in de Ronde Venen. Vaart hele jaar

Pontjes de Smient en de Fuut

Pontjes de Smient en Fuut. Operatief van Pinksterweekend tot september. 1 euro per overtocht.

Pontje Holendrecht

Een handmatige kettingveerpont over de Amstel tussen Abcoude en Ouderkerk aan de Amstel. Het pontje is het hele jaar door in de vaart.