Stilte onder Amsterdam (43km)

Onder de rook van Amsterdam ligt een uniek stiltegebied: de Rondehoep. Maak kennis met dit landelijke gebied, dat zelfs voorgedragen is voor opname op de lijst van UNESCO Werelderfgoederen.

De route start in Ouderkerk aan de Amstel, een van de oudste plaatsen van deze streek. Met een beschermd dorpsgezicht en diverse (rijks)monumenten – zoals de Kerkbrug, molen de Zwaan en de joodse begraafplaats – is er in het dorp voldoende te zien. Op de route komt u diverse leuke bezienswaardigheden tegen, zoals het dorp Nes aan de Amstel, een paar historische ophaalbruggen, de forten Amstel Waver en Fort in de Botshol – onderdeel van de Stelling van Amsterdam – en een aantal natuurgebieden.

Dit is een knooppuntenroute. De startlocatie van deze route is Kerkstraat 11, 1191 JB Ouderkerk aan de Amstel, Nederland.

De Botshol

Botshol is een prachtig natuurgebied tussen Abcoude en Vinkeveen met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos.

Beth Haim, Joodse begraafplaats

Beth Haim is één van de oudste nog gebruikte Portugees-Joodse begraafplaatsen ter wereld

Kerkbrug

Karakteristieke houten ophaalbrug over de Bullewijk, die de kern van het dorp Ouderkerk aan de Amstel verbindt met polder "De Ronde Hoep".

Bakker Out

Ambachtelijke brood- en banketbakkerij sinds 1897, met tearoom en terras aan de Amstel. Uitgebreid assortiment aan brood, taarten en patisserie.

Molen de Zwaan

Molen de Zwaan is een historische poldermolen in het Nederlandse Ouderkerk aan de Amstel.