Rondje Ouderkerk aan de Amstel (54,4km)

Stap op de fiets en verken de polders rondom Ouderkerk aan de Amstel, een route met verrassend veel natuurschoon. Daarna fiets je door een prachtig stukje Hollandse cultuurhistorie. Wat is het heerlijk om langs de rivieren te rijden met al die mooie oude panden aan de oever. Langs slingerende riviertjes rij je vervolgens door de weidse polders met hun uitgestrekte graslanden. Het is hier verrassend rustig onder de rook van Amsterdam. Vervolgens rij je dwars door de Vinkeveense Plassen. Via Amstelveen beland je na een tijdje in het Amsterdamse bos, waar je fraaie waterpartijen en bossen vindt.
Dit is een knooppuntenroute. De startlocatie van deze route is Dorpsstraat, knooppunt 62, 1191 BG Ouderkerk aan de Amstel, Nederland

Bodega

eetcafé/bar Bodega in centrum Ouderkerk. Door ruime openingstijden tot wel 3uur 's nachts een ideale locatie voor gezellig drankje of lunch/diner.

Jaimie van Heije

Culinaire hotspot voor de fijnproever. Internationale keuken met voorliefde voor Indische gerechten.

Café De Vrije Handel

Café onder de rook van Amsterdam. Schuif aan voor een kop koffie, een vers getapt biertje, lunch- of avondkaart of geniet op het (verwarmd) terras.

Pontje Holendrecht

Een handmatige kettingveerpont over de Amstel tussen Abcoude en Ouderkerk aan de Amstel. Het pontje is het hele jaar door in de vaart.

Kerkbrug

Karakteristieke houten ophaalbrug over de Bullewijk, die de kern van het dorp Ouderkerk aan de Amstel verbindt met polder "De Ronde Hoep".

Beth Haim, Joodse begraafplaats

Beth Haim is één van de oudste nog gebruikte Portugees-Joodse begraafplaatsen ter wereld

Diaconiehuisjes

Een rij huisjes aan de Kerkstraat, gebouwd in 1733 door de hervormde diaconie voor arme weduwen en bejaarden.

Urbanuskerk Ouderkerk

De Sint-Urbanuskerk is een rooms-katholieke kerk van 1867 in Ouderkerk aan de Amstel. De kerk ligt aan de rand van de polder de Ronde Hoep.