Ouderkerk aan de Amstel, hart van Amstelland (44km)

De fietsroute rond Ouderkerk aan de Amstel voert je door een historisch landschap. Ouderkerk zelf is meer dan 1000 jaar oud en was ooit het bestuurlijke en religieuze hart van Amstelland. Je ziet middeleeuwse veenontginningen, polders, molens en gemalen, maar ook de rijkdom van de 17e eeuw. De route is opgedeeld in vier onderdelen, elk met een eigen thema.

De route is samengesteld in samenwerking met de landelijke organisatie Happen & trappen.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

Koffie en gebak bij Bakker Out
Voorgerecht bij De Vrije Handel
Soep bij A/d Plas
Hoofdgerecht bij De Oude Smidse
Nagerecht bij de Poffertjessalon
Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Aan de Plas

Strandpaviljoen aan de Ouderkerkerplas. Jong en oud genieten van heerlijk eten en drinken binnen of op het terras aan het mooiste strand van het dorp.

Aemestellehoeve, boerententencamping & terras

Boerententencampjng in de polder aan rivier de Amstel. Er zijn 25 grote kampeerplekken en nieuw sanitair. Ook ingerichte vintage tenten aanwezig.

Bakker Out

Ambachtelijke brood- en banketbakkerij sinds 1897, met tearoom en terras aan de Amstel. Uitgebreid assortiment aan brood, taarten en patisserie.

De Oude Smidse

Restaurant met terras aan het water. Heerlijk à la carte lunch of diner. Borrelen met hapjes en fingerfood aan de bar is ook mogelijk. Gratis parkeren

Café De Vrije Handel

Café onder de rook van Amsterdam. Schuif aan voor een kop koffie, een vers getapt biertje, lunch- of avondkaart of geniet op het (verwarmd) terras.

Beth Haim, Joodse begraafplaats

Beth Haim is één van de oudste nog gebruikte Portugees-Joodse begraafplaatsen ter wereld

Pontje Holendrecht

Een handmatige kettingveerpont over de Amstel tussen Abcoude en Ouderkerk aan de Amstel. Het pontje is het hele jaar door in de vaart.

Ouderkerkerplas

De Ouderkerkerplas is een recreatie- en natuurgebied ten zuidoosten van Ouderkerk aan de Amstel.

Pannenkoeken en poffertjessalon

Heerlijke pannenkoeken en ambachtelijk gebakken poffertjes in diverse smaken en toppings. E-bike/chopper verhuur mogelijk voor verschillende tours

Landje van Geijsel

Het landje van Geijsel ligt bij Ouderkerk aan de Amstel vlakbij de A9 en de Ouderkerkerplas en is een echt vogel El Dorado.

Gemaal de Ronde Hoep

In de polder de Ronde Hoep staat een cultuurhistorisch gemaal uit 1913. Het gemaal is geheel gerestaureerd en gratis te bezoeken of op afspraak.

Imkerij De ronde hoep

Imkerij de Ronde Hoep verkoopt zelfgemaakte pure honing van hun eigen bijen.

Urbanuskerk Ouderkerk

De Sint-Urbanuskerk is een rooms-katholieke kerk van 1867 in Ouderkerk aan de Amstel. De kerk ligt aan de rand van de polder de Ronde Hoep.