Van Ouderkerk naar Ouderkerk

Van Ouderkerk naar Ouderkerk, dat schiet niet op, zou je zeggen. Maar in 10km wordt toch maar even enkele eeuwen overbrugd. Een mooi tochtje van de Berlagebrug in Amsterdam naar de Bullewijk in Ouderkerk aan de Amstel.

Brasserie Paardenburg

Restaurant met Franse klassiekers op de menukaart. Relaxed terras aan de Amstel en een prachtige tuin achter. Parkeeradres: parkeerslag, Amstelveen

Kerkbrug

Karakteristieke houten ophaalbrug over de Bullewijk, die de kern van het dorp Ouderkerk aan de Amstel verbindt met polder "De Ronde Hoep".

Historisch museum Amstelland

Museum Amstelland is het regio museum waarin je van alles kunt ontdekken over het Amstelland van vroeger.

Beth Haim, Joodse begraafplaats

Beth Haim is één van de oudste nog gebruikte Portugees-Joodse begraafplaatsen ter wereld

Café De Vrije Handel

Café onder de rook van Amsterdam. Schuif aan voor een kop koffie, een vers getapt biertje, lunch- of avondkaart of geniet op het (verwarmd) terras.

De Haegh

De Haegh, een eeuwenoude hoeve aan de Dorpsstraat in hartje Ouderkerk aan de Amstel

Diaconiehuisjes

Een rij huisjes aan de Kerkstraat, gebouwd in 1733 door de hervormde diaconie voor arme weduwen en bejaarden.

Amstelkerk

De Amstelkerk is op 13 augustus 1775 in gebruik genomen en ligt in een oeroud en veelbewogen deel van het dorp Ouderkerk aan de Amstel.

Bodega

eetcafé/bar Bodega in centrum Ouderkerk. Door ruime openingstijden tot wel 3uur 's nachts een ideale locatie voor gezellig drankje of lunch/diner.

Urbanuskerk Ouderkerk

De Sint-Urbanuskerk is een rooms-katholieke kerk van 1867 in Ouderkerk aan de Amstel. De kerk ligt aan de rand van de polder de Ronde Hoep.