Wielrenners zitten graag gesoigneerd op de fiets!

Sinds maart 2019 runt Remko Udo met 3 compagnons de winkel Wieleroutfits: een 500m2 winkelruimte op Hoger Einde-Zuid met de laatste wielermode. Maar ze zijn al sinds 2011 actief in de wielerwereld. Ze produceren onder andere sportkleding en zijn daarnaast dominant aanwezig op grote wielerevenementen in Nederland en België.

Remko is begonnen als bakker en heeft zelfs kort bij Bakker Out gewerkt. Maar zijn ouders hadden een hotel in Amstelveen en Remko moest af en toe bijspringen. Dat is uiteindelijk uitgegroeid tot het 28 jaar lang runnen van het hotel. In 2013 heeft hij het hotel verkocht.

Remko volgt de wielersport op de voet, maar zit zelf niet op de fiets en  is meer te vinden op de golf- of tennisbaan. Maar verstand van wieleroutfits heeft hij zeker wel en hij garandeert een persoonlijke service. De doelgroep is sinds Covid aan het veranderen, van E-biker, racefietser, gravelbiker tot woon-werkverkeer. Voor iedereen heeft Wieleroutfits passende fietskleding. Volgens Remko zitten wielrenners graag gesoigneerd op de fiets. De sokken moeten tot de juiste hoogte worden opgetrokken en het montuur van de zonnebril moet passen bij de schoenen.

Je hebt verschillende type wielrenners. Je hebt bijvoorbeeld de hipster. Hij volgt de laatste trends, retro of gravel. En je hebt de wannabe-pro. Uiteraard wil hij geen pro zijn want hij weet donders goed dat hij het gebrek aan talent mist. Nee hij is fan en draagt de kleding van zijn favoriete wielerploeg. Remko heeft een mooi voorbeeld: bij het laatste WK veldrijden droeg Mathieu van der Poel een mondkapje. De volgende dag was dit specifieke mondkapje in de winkel compleet uitverkocht!

Kortom: de kleren van een wielrenner zijn belangrijk, maar soms ook duur. Wieleroutfits bewijst dat dit niet altijd zo hoeft te zijn. Met meer dan 80 merken (oa Castelli en Rogelli) is de winkel voor elke wielrenner, man of vrouw, een snoepwinkel. Remko en zijn team hebben ook een eigen merk  ontworpen: 21 Virages (de 21 haarspeldbochten van de Alpe d’Huez).  Modieus, maar vooral betaalbare fietskleding.  

Wieleroutfits is op dit moment open voor winkelen op afspraak, maar is ook online geopend via www.wieleroutfits.nl en www.fietskledingvoordeel.nl