StudioBels Kids is dé kinderwinkel in de omgeving van Amsterdam

Even voorstellen
Mijn naam is Isabel Estévez en ik ben 5 jaar geleden met StudioBELS gestart. Ik ben getrouwd met Vincent en we hebben twee zoons van 11 en 13 jaar.

Hoe kwam je op het idee om naast StudioBELS nog een zaak te beginnen?
Het zat eigenlijk al lang in mijn hoofd. Ik zag meer en meer jonge gezinnen naar Ouderkerk komen en merkte dat een leuke kids conceptstore ontbrak. Dit alles bedacht ik toen we een klein jaar geleden dachten dat corona wel zo’n beetje achter ons lag. Helaas moest ik twee maanden nadat ik was geopend alweer dicht. Heel jammer want daardoor hebben veel mensen de winkel nog niet kunnen bezoeken. Gelukkig zijn we nu gewoon weer open.

Wat onderscheidt jouw winkel van andere kinderwinkels?
Persoonlijke aandacht en meedenken met klanten. Alleen even komen kijken? Helemaal goed! Alleen een haarelastiekje of een wenskaart nodig? Prima.
We hebben een puntenspaarsysteem waarmee klanten voor korting sparen en gemakkelijk zonder bon kunnen retourneren.
Wat ons ook onderscheidt, is dat we in de winkel geen onderscheid maken tussen jongens- en meisjeskleding. We verkopen kinderkleding. Een knalroze trui kan heel leuk staan bij een jongen. Als ik deze in ‘het meisjesrek’ hang dan zal een jongen deze minder snel kiezen. De keuze is aan de kinderen. Ik vind het belangrijk dat kinderen en ouders kiezen waar het kind zich prettig bij voelt, ongeacht het gender van het kind.
Ook kunnen klanten in de winkel een digitaal verlanglijstje maken. Dit is handig bij een verjaardag of een geboorte van een baby. Klanten lopen met een handscanner door de winkel om producten op hun lijstje te zetten. Dit lijstje komt op hun account te staan en deze kunnen zij dan online delen met familie en vrienden. De producten kunnen dan óf in de winkel gekocht worden óf in de online winkel.

Heb je speciale merken die andere winkels niet hebben?
Onlangs heb ik twee nieuwe merken toegevoegd uit Barcelona en Griekenland. Daarnaast verkoop ik een aantal Nederlandse merken Ik zorg dat er voor ieder wat wils is maar geen dertien in een dozijn.

Welke cadeautjes verkopen goed?
Het zogenaamde ‘open einde’ speelgoed. Dit is speelgoed dat speciaal voor kinderen is gemaakt maar waar niet door volwassenen van bepaald is wat je er mee moet doen. Dit stimuleert enorm de creativiteit. Een goed voorbeeld hiervan zijn de stapelstenen. Dit zijn grote lichtgewicht gekleurde stenen in de vorm van een grote dop. Je kunt ze stapelen maar ook los gebruiken op eindeloos veel manieren.

Voor kinderen van welke leeftijd is jouw winkel?
Voor kinderen van 0 tot en met ongeveer 12 jaar. Sommige merken gaan tot en met 14 jaar.

We hebben ook een webshop: www.studiobelskids.nl

Hier kun je 24/7 terecht en binnen Ouderkerk bezorgen we gratis!