Agenda

Ouderkerk Culinair

zaterdag 4 juni 2022

De beste, leukste en gezelligste restaurants uit Ouderkerk verkopen op 't Kampje heerlijk eten. Gelukkig hoef je niet te kiezen, want door een strippenkaart (€37,50) met zes hapjes voor de prijs van vijf te kopen, kun je bij elk restaurant een gerechtje halen. 

Voor de kinderen is er een silent disco van Fun2All en een kidscorner met maar liefst twee springkussens en kraampjes met suikerspinnen, popcorn en slush. Ook komen straatilusionist Rich Magic en goochelclown Pépé langs.
Tot zaterdag 4 juni!

Amstellanddag 2022

zondag 12 juni

Tijdens de Amstellanddag kan genoten worden van het fraaie cultuur-historische landschap waarin boerderijen, natuur, kunst en recreatie hun plek hebben. Het programma is altijd zeer gevarieerd en leuk voor jong tot oud.

Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit eeuwenoude cultuurhistorische landschap waar de Amstel zich als een lint doorheen slingert en dat tot diep de stad Amsterdam insteekt. Een schilderachtig gebied waar recreëren en genieten van rust en ruimte samenkomen, om de hoek van de stad.

Historica Jo Blom

Wanhoop in de Waver, 1672-2022

Een verhaal en een tour op de kar

Een verhaal over het rampjaar met sidderende angst voor naderende Franse troepen vanaf Waverveen en Abcoude. Onderga het verhaal en voel mee wat er 350 jaar geleden gebeurde. Historica Jo Blom vertelt u het verhaal. Vervolgens wandelt u zelf of onder begeleiding van een gids de route van de Fransen. Ook kunt u het terrein van de Waverse tragedie zien vanaf een boerenkar. De route is ongeveer 6 km. Kom naar de Waver en ervaar de geschiedenis ter plekke. Kinderen die verkleed gaan in een historische outfit krijgen een verrassing.

Locatie: buurthuis Waver, Waver 10, Ouderkerk

Aanvang: zondag 12 juni om 13:30 of 15:00 uur. Deelname is gratis

Omdat de kar maar een beperkt aantal plaatsen heeft, graag aanmelden via: a.bouwman@shegetsit.nl of bel naar 0651822068

Opening Historisch Kwartier

Zondag 12 juni 13:00 uur

De Urbanuskerk, de Amstelkerk, de Oude Smidse, Bakker Out en Beth Haim vormen samen het Historisch Kwartier. Het kwartier is bedoeld om de geschiedenis van Ouderkerk beter voor het voetlicht te laten komen.

Na de officiële opening door de burgmeester hoort u het ouderkerks volkslied voorgedragen door de havenzangers. Daarna kunt u tot 16uur deelnemen aan diverse activiteiten. denk hierbij aan een recital van de muziekschool in de Amstelkerk, een ijsje halen bij Bakker Out, een orgelconcert bijwonen in de Urbanuskerk en instaprondleidingen bij Beth Haim.

De kinderen kunnen meedoen met een speurtocht in en om het museum.

Uitgelicht

Happen & Trappen

De fietsroute rond Ouderkerk aan de Amstel voert je door een historisch landschap. Ouderkerk zelf is meer dan 1000 jaar oud en was ooit het bestuurlijke en religieuze hart van Amstelland. Je ziet middeleeuwse veenontginningen, polders, molens en gemalen, maar ook de rijkdom van de 17e eeuw

Meer informatie of de fietsroute willen boeken?

Klik hier

Artikelen

Wist je dat...

 • Aemestellehoeve Boerententencamping verhuurt groepsruimte

  Per 1 april is bij Aemestellehoeve boerententencamping de nieuwe groepsruimte “Den Ouden Stal” beschikbaar om per dagdeel te huren! Met 25 zitplaatsen, 25 staanplaatsen en een relaxplek bij de nostalgische open haard heb je hier alle ruimte voor een vergadering, verjaardag, een workshop of dat teambuilding uitje. Na een grote verbouwing is deze ruimte nu voorzien van comfortabel meubilair en gezellige en nostalgische inrichting. Voor vergaderingen is het mogelijk om gebruik te maken van een beamer en wi-fi. Voor vragen en beschikbaarheid neem contact op via mail: info@boerententencamping.nl 

 • Amstelland Fun

  Maak u op voor een gave tocht, op de stoere E-chopper. Ontdek op een unieke, stoere, en groene manier relaxed de mooie wegen langs de Amstel of geniet van het groene polderlandschap.

  U kunt van 1 april t/m 1 november een E-chopper huren via https://www.amstelland.fun/                Opstappen en inleveren kan bij de Poffertjessalon, Korendragerstraat 4 in Ouderkerk aan de Amstel

 • Meesterschoenmaker Richard

  Meesterschoenmaker Richard horlogebatterijen vervangt en schaatsen en vleesmessen slijpt?!

 • Tastoeamsterdam

  Tastoeamsterdam aan de Gijsbrecht van Aemstelstraat heeft uitgebreid! Het pand naast het huidige restaurant is erbij getrokken. Naast een lekkere lunch of diner met gerechten van de Indonesisch-internationale kaart, is er straks ook ruimte om te borrelen. Reserveer nu nog een tafeltje: https://www.tastoeamsterdam.nl/ 

 • Noenies

  Noenies elke vrijdag van 10 tot 17 uur op het Kampje staat? U kunt daar terecht voor al uw handwerkmaterialen.

 • De banken van de Amstelkerk

  De banken van de Amstelkerk binnenkort vervangen worden door stoelen? Vanaf januari kunt uw (nieuwjaars)borrel, kick-off, diner of netwerkevent dus plaatsvinden in de prachtige Amstelkerk! Allemaal geregeld door Sibiz Meetings en Events. Wilt u meer weten? Stuur dan een e-mail naar info@sibiz.nl
 • StudioBELS KIDS

  StudioBELS KIDS behalve kleding voor kinderen van 0-12 jaar ook veel speelgoed en cadeautjes verkoopt?