Agenda

Expressie van vrijheid - expositie van hout, brons, papier tot digitale kunst

22 oktober t/m 4 december 2022

Zowel in het dorpshuis als in de Kloosterstraat 25 in Duivendrecht zijn 16 zelfstandig opererende kunstenaars op het idee gekomen om hun expressie van vrijheid vast te leggen in verschillende kunstvormen.  En dat levert een fascinerend beeld op.

In het dorpshuis worden met name schilderijen getoond. Denk hierbij aan grafisch werk van Renée Blom, zeefdruk- hout- en papierkunst van onder andere Jan van Dijk. Daarnaast nog een aantal werken van fotografen zoals Nynke Vissia . Bij haar ligt de nadruk op spelen met kaders. Door een onverwachte camerahoek of compositie, ziet de beschouwer niet meer (meteen) wat hij ziet.

In de Kloosterstraat staan 3D-kunstwerken vervaardigd uit gips, steen, brons e.d. Zo maakt Erik Timmermans van karton zowel conceptueel als figuratief werk. Hij haalt zijn inspiratie uit de architectuur van de voormalige D.D.R. Soms in kleur, dan weer in wit. Autodidact Karin Hovius heeft zich dan weer toegelegd op de digitale kunst.

Deze expositie “Expressie van vrijheid” laat kunst in al haar facetten zien. Kom zeker een kijkje nemen.  De officiële opening met de wethouder vindt plaats op zaterdag 22 oktober om 13uur in het Dorpshuis, Dorpsplein 60 in Duivendrecht. Er wordt een drankje geschonken en het Clarinet Choir Prinses Irene orkest zal een muzikaal intermezzo verzorgen. De toegang is gratis.

Pieten delen pepernoten uit in het dorp

zaterdag 3 december 2022, 13:00-15:30 uur

De BIZ, waarin alle Ouderkerkse ondernemers van het centrum en Sluisplein zijn verenigd, heeft contact gelegd met Sinterklaas en is er goed nieuws.

Op zaterdag 3 december tussen 13.00 en 15.30 zullen pieten door de winkelstraten lopen en pepernoten uitdelen aan groot en klein. Alles uiteraard volgens de juiste coronamaatregelen. Daarnaast zal Jan Cuiper met zijn mobiele dj-act door het dorp swingende sinterklaasliedjes laten horen.  De ondernemers van de BIZ hopen veel handen te kunnen vullen.

Kerstmarkt in de Amstelkerk

Zaterdag 17 december, 15:00-20:00

Op de kerstmarkt zullen meer dan 40 kraampjes staan met o.a. kleding en accesoires, homestyle, kerstversieringen, speelgoed en nog heel veel meer.

Kom gezellig een glaasje Glühwein drinken, proef een lekker bockworst van restaurant Heisa of ga winkelen bij een van de vele marktkraampjes! Wat wil je nog meer?

Oh natuurlijk ook wat kerstliederen meezingen of een dansje wagen op wat live muziek om de kou er een beetje af te schudden. We zien jullie daar!

Uitgelicht

Happen & Trappen

De fietsroute rond Ouderkerk aan de Amstel voert je door een historisch landschap. Ouderkerk zelf is meer dan 1000 jaar oud en was ooit het bestuurlijke en religieuze hart van Amstelland. Je ziet middeleeuwse veenontginningen, polders, molens en gemalen, maar ook de rijkdom van de 17e eeuw

Meer informatie of de fietsroute willen boeken?

Klik hier

Artikelen

Wist je dat...

 • Aemestellehoeve Boerententencamping verhuurt groepsruimte

  Per 1 april is bij Aemestellehoeve boerententencamping de nieuwe groepsruimte “Den Ouden Stal” beschikbaar om per dagdeel te huren! Met 25 zitplaatsen, 25 staanplaatsen en een relaxplek bij de nostalgische open haard heb je hier alle ruimte voor een vergadering, verjaardag, een workshop of dat teambuilding uitje. Na een grote verbouwing is deze ruimte nu voorzien van comfortabel meubilair en gezellige en nostalgische inrichting. Voor vergaderingen is het mogelijk om gebruik te maken van een beamer en wi-fi. Voor vragen en beschikbaarheid neem contact op via mail: info@boerententencamping.nl 

 • Amstelland Fun

  Maak u op voor een gave tocht, op de stoere E-chopper. Ontdek op een unieke, stoere, en groene manier relaxed de mooie wegen langs de Amstel of geniet van het groene polderlandschap.

  U kunt van 1 april t/m 1 november een E-chopper huren via https://www.amstelland.fun/                Opstappen en inleveren kan bij de Poffertjessalon, Korendragerstraat 4 in Ouderkerk aan de Amstel

 • Meesterschoenmaker Richard

  Meesterschoenmaker Richard horlogebatterijen vervangt en schaatsen en vleesmessen slijpt?!

 • Tastoeamsterdam

  Tastoeamsterdam aan de Gijsbrecht van Aemstelstraat heeft uitgebreid! Het pand naast het huidige restaurant is erbij getrokken. Naast een lekkere lunch of diner met gerechten van de Indonesisch-internationale kaart, is er straks ook ruimte om te borrelen. Reserveer nu nog een tafeltje: https://www.tastoeamsterdam.nl/ 

 • Noenies

  Noenies elke vrijdag van 10 tot 17 uur op het Kampje staat? U kunt daar terecht voor al uw handwerkmaterialen.

 • De banken van de Amstelkerk

  De banken van de Amstelkerk binnenkort vervangen worden door stoelen? Vanaf januari kunt uw (nieuwjaars)borrel, kick-off, diner of netwerkevent dus plaatsvinden in de prachtige Amstelkerk! Allemaal geregeld door Sibiz Meetings en Events. Wilt u meer weten? Stuur dan een e-mail naar info@sibiz.nl
 • StudioBELS KIDS

  StudioBELS KIDS behalve kleding voor kinderen van 0-12 jaar ook veel speelgoed en cadeautjes verkoopt?